Header image  
erkend milieucoördinator erk. MC 669  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
KMO

kmo

De milieuvergunning en de omgevingsvergunning

Quasi alle KMO's zijn sinds 1990 meldings- of vergunningsplichtig. Een aantal bedrijven van beperkte omvang werd vergunningsplichtig in 1993. In ons klantebestand zit een variatie aan ondernemers:

- houtbewerking, productie van poorten en schrijnwerk, houtzagerijen, trappenmakerij, productie van houten tuinhuizen, ingemaakte kasten en keukens, productie van haardhout...
- metaalbewerking: productie van elementen en machines, ...
- voeding en voedingsindustrie, verwerking van melk en zuivel, roomijs , productie van fruitsappen
- onderhoud en constructie van voertuigen
- productie van kunststof verpakkingen
- handelsactiviteiten en zaakvoerderij - toelevering aan de landbouw, handel in kunstmest
- handel in stookolie, steenkool, houtpellets
- containerdienst, ophalen en sorteren van afvalstoffen
- loon- en grondwerken
- en andere activteiten.

. Neem gerust contact op bij verdere vragen.

 

De milieuaangiftes

Als zaakvoerder komt u in aanraking met de afvalstoffenwetgeving en een aantal milieuaangiftes. Zo zijn er de wateraangifte bij de VMM en het IMJV of integraal Milieujaarverslag. Wij kunnen u bijstaan bij het vervullen van deze verplichtingen. Soms is het voldoende dat we u op weg helpen, voor heel wat cliënten vullen we deze aangiften jaarlijks in. Hiervoor komen we steeds ter plaatse. Zo kan u in alle zekerheid de gevraagde stukken direct uit uw administratie nemen. Ook is het een ideale gelegenheid om de wijzigingen over het laatste jaar te bespreken, of om toekomstige plannen af te toetsen.

 

Bodemdecreet en bodemonderzoeken

Afhankelijk van welke toestellen en opslagtanks er op uw bedrijf aanwezig zijn, en de vergunningshistoriek is uw bedrijf opgenomen in de lijst van risico-activiteiten mbt de bodemwetgeving. Dit kan zo zijn op bijvoorbeeld bedrijven met een opslag van mazout en diesel vanaf 20.000 liter, een (nood)stroomgenerator of sprinkler vanaf 100 kW, smederijen en metaalbewerkingsinstallaties enz.. Heel wat bedrijven vallen dus direct onder deze wetgeving. Maar welke gevolgen heeft dit nu voor u? Welke onderzoeken moeten er uitgevoerd worden, en tegen wanneer? Op deze vragen kunnen wij u een gepersonaliseerd antwoord bieden.